Yer: Hindistan’ın Maharaştra eyaletinin modern ve hızla gelişen kenti Pune, Mumbai uluslararası havaalanının 153 kilometre güneydoğusundadır. OSHO International Meditasyon Köyü farklı bir tatil yeridir. Meditasyon Köyü iki kenarı ağaçlarla süslü yolları, doğa ile bütünleşmiş konaklama tesisleri ve harikulade bahçeleriyle 16.000 metrekarelik bir arazi üzerine kurulmuştur. 

Benzersizliği: Meditasyon Köyü her yıl 100 farklı ülkeden gelen binlerce insanı ağırlar. Benzersiz kampüs konuklara –daha fazla farkındalık, gevşeme, kutsanma ve yaratıcılık getiren– yeni bir yaşam tarzını doğrudan doğruya kişisel olarak deneyimleme fırsatı sunar. Gün boyu ya da yıl boyunca devam eden program seçenekleri mevcuttur. Hiçbir şey yapmamak ve sadece gevşemek bunlardan bir tanesidir! 

 Bütün programlar OSHO’nun “Buda Zorba” vizyonunu temel alır. “Buda Zorba” hem günlük yaşama yaratıcı şekilde katılabilen hem de gevşeyip sessizliğe ve meditasyona dalabilen niteliksel bakımdan yeni bir insan çeşididir. 

Meditasyonlar: Her tipte insan için tüm günlük meditasyon programları aktif ve pasif, geleneksel ve devrimci yöntemleri ve özellikle de OSHO Aktif MeditasyonlarıTM içerir. Meditasyonlar muhtemelen dünyanın en büyük meditasyon mekânı olan OSHO Oditoryumu’nda yapılır. 

Multiversite: Özel seanslar, dersler ve atölye çalışmaları güzel sanatlar, holistik sağlık, kişisel dönüşüm, ilişki ve yaşam dönüştürme, meditasyon-olarak-iş, ezoterik bilimler ve spor ve rekreasyona “Zen” yaklaşımı gibi pek çok alanı kapsar. Multiversite’nin başarısının sırrı tüm programların meditasyonla bütünleştirilmiş olmasında, biz insanların parçaların toplamından daha büyük varlıklar olduğumuz anlayışının benimsenmesinde saklıdır. 

Basho Spa: Lüks Basho Spa etrafı ağaçlar ve tropik yeşil bitkilerle çevrili bir ortamda, açık bir havuzda sakin sakin yüzme olanağı sağlar. Spa bünyesinde benzersiz biçimde tasarlanmış jakuziler, saunalar, jimnastik salonları, tenis kortları ve daha başka pek çok tesis bulunmaktadır 

Mutfak: Çok çeşitli yeme-içme alanlarında lezzetli Batı, Asya ve Hint vejetaryen yemekleri servis edilmektedir. Bu yemeklerin çoğu Meditasyon Köyü için özel olarak yetiştirilmiş organik bitkilerden yapılmaktadır. Ekmek ve kekler köyün kendi fırınında yapılmaktadır 

Gece Hayatı: Konuklar pek çok akşam organizasyonu arasından istediklerini seçebilmektedirler; dans bu listenin en üst sırasında yer almaktadır! Öteki etkinlikler arasında yıldızlar altında dolunay meditasyonları, varyete şovları, konserler ve günlük yaşam için meditasyonlar sayılabilir. Bunların dışında Palaza Cafe’de insanlarla buluşmanın ya da gecenin dinginliğinde masalsı atmosfere sahip bahçelerde yürümenin tadını çıkarabilirsiniz. 

Tesisler: Galleria’dan tüm temel ve kozmetik ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. Multimedya Mağazası’nda pek çok OSHO medya ürünlerini bulabilirsiniz. Kampüste ayrıca bir banka şubesi, bir seyahat acentesi ve bir de İnternet Kafe bulunmaktadır. Pune kenti alışveriş yapmaktan keyif alanlara geleneksel ve etnik Hint ürünlerinden küresel markalara dek tüm seçenekleri sunmaktadır. 

Konaklama: OSHO Konukevi’nin şık odalarında konaklamayı seçebileceğiniz gibi uzun süre kalmak istemeniz durumunda yaşam programı paketlerinden birini de seçebilirsiniz. Ayrıca civardaki pek çok otel ve pansiyon seçeneğinden de yararlanabilirsiniz. www.osho.com/meditationresort

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder