• Osho Meditasyonları

Günlük Meditasyonlar





Diğer Olağan Meditasyonlar






























-Meditasyon Teknikleri

Yüzlerce Meditasyon tekniği vardır ama her tekniğin özü aynıdır: Bizi bize yaklaştırmak!

Meditasyonu hayatımızın bir parçası  haline getirdiğimizde; bizi psikolojik anlamda daha huzurlu hale getirir, stresle başa çıkmamıza, kendimize yakınlaşmamıza yardım eder.         
Rahatlayan zihnimiz daha netleşir, daha yaratıcı olursunuz. 
Hayat enerjimiz artar. 
Meditasyonun sadece psikolojik ve zihinsel anlamda değil fiziksel olarak da pek çok faydası vardır. Bedenimizin sağlıklı olmasını sağlar. Meditasyonda rahatlayan vücut, Endorfin, melatonin ve serotonin salgılar, toksinlerden arınır. Kalbimiz, lenf sistemimiz ve kan basıncımız düzene girer.
Ruhsal anlamda ise hepimizin yolculuğu farklıdır.


- Hangi meditasyonları seçeceğimi nasıl bilebilirim?
Deneye bildiğiniz kadar, meditasyonların hepsini teker teker deneye çalışın .Her meditasyonu 3 gün, günde 1 kez denedikten sonra, hangisinin size uygun olduğunu içten gelen bir hisle mutlaka anlayacaksınız. Özellikle OSHO Dinamik Meditasyonu, OSHO Kundalini Meditasyonu ve OSHO Nadabrahma . Zaman geçtikçe, hangileriyle iyi hissettiğinizi ve hangileriyle devam etmek istediğinizi bulabilirsiniz

Önemli not : Meditasyonlara yeni başlıyorsanız, en az 21 gün sabah uyandıktan sonra hiç bir şey yemeden Dinamik meditasyon ve akşam 16:00 - 18:00 saatleri arasında Kundalini ile başlamak ilerde hangi meditasyona geçerseniz geçin çok hızlı ve verimli sonuçlar almanızı sağlar. Sadece 1 hafta sonra bile inanamayacağınız sonuçlar elde edersiniz. 


- Neden Aktif Meditasyon?
“Meditasyon yeni bir şey değildir;  dünyaya gelirken onu da beraberinizde
getirdiniz. Zihin yeni bir şeydir; meditasyon ise sizin doğanızdır. O sizin
doğanız, sizin varlığınızdır” diyor Hintli Mistik Osho…

Osho, aktif meditasyonu ve meditatif terapi kavramlarını geliştirmiş çağdaş bir öğretmendir. Aktif meditasyonlar, hareketli ve yoğun hayatlarımız için çok uygundur. Özellikle gündelik hayatımızda bu tip meditasyonlara ihtiyaç duyarız. Osho'nun bu tip meditasyonlarında bedeni ve zihni stresten arındırmak, serbest bırakmak için derin nefes alma (dinamik), sallanma (kundalini), dans etme (natraj) gibi farklı teknikleri vardır. Bu, modern insanın hayat tarzına çok uygundur, çünkü bugünkü hayatlarımızı yaşarken pasif meditasyon yapmak neredeyse imkansızdır. 2500 yıl önce Buda, Lao Tzu gibi öğretmenler şöyle demiş: "İnsanlık, kalbe yöneliktir." O zaman için bu, daha kolaydı, çünkü hayat basitti. Bugünse insanlık, zihne yöneliktir. Halbuki zihinden kalbe ve bedene yönelmeliyiz.

-Hiçbir şeyden keyif alamıyorum! 
-Mutlu ve başarılı olamıyorum! 
-Kendimi yeterli hissetmiyorum! 
-Düzgün ilişkiler kuramıyorum! 
-Kendimi hiç sevmiyorum! 
-Onu çok kıskanıyorum! 
-Canım sıkılıyor! 
-Kendime güvenmiyorum!" 

Günlük hayatınızın bir parçası mı bu cümlelerin biri, birkaçı veya hepsi? Eğer öyleyse ; Neden ???

Özümüze ait olmayan, bize öğretilen düşünme kalıplarının oluşturduğu sınırlamalar nedeniyle hissettiğimiz baskı!

Günlük hayatımızın koşturması içinde zihnin hızına yetişmeye çalışmanın en doğal sonucu olan kendimizden uzaklaşmamız!

Düşüncelerimizi bizim sadece parçamız değil bütünümüz zannetmemiz!

 İŞTE !...“Meditasyon” bu cümlelerin hayatımızda kapladığı alanı azaltmanın çabuk ve etkin yoludur. Psikolojik, fiziksel, zihinsel ve spiritüel anlamda pek çok faydası vardır. Fiziksel olarak, sağlıklı olmanızı sağlar. Meditasyonda rahatlarken vücut, endorfin salgılar. Ayrıca toksinlerden arınır. Kalbiniz, lenf sisteminiz ve kan basıncınız düzene girer. Kadınlar için güzellik sağlar. Psikolojik anlamdaysa daha huzurlu hale gelir, stresle nasıl başa çıkacağınızı bilir, kimliğinizi bulursunuz. Zihniniz de rahatladığı için daha netleşir, daha yaratıcı olur. Hayata katılımcı olursunuz. Spiritüel olarak ise herkes kendi deneyimini yaşar.

Sorularınız ve tavsiyeleriniz için aşağıdaki aşağıdaki linklerden çekinmeden bana ulaşabilirsiniz.

Email Adresim    :    osholoves@gmail.com
Cep Telefonum    :    +905058042476 (mesajla ulaşınız lütfen. Bilmediğim numaraları açmıyorum! )

Dinamik
Bookmark and Share





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder