No Dimensions Meditasyonu

Boyutsuzluk Meditasyonu

Sufi tekniğine dayalı bu meditasyon, merkezimizi keşfetmemize ve merkezimizde- kalmamıza yardım eder.
Bu meditasyonun üç aşaması vardır. İlk iki aşamada gözler açık olacaktır. Fakat gözler herhangi bir yere odaklanmayacaktır. Son aşamada ise kapalı olacaktır.
Birinci Aşama: Sufi Hareketleri / 30 dakika
Sabit durun ve sol elinizi kalbinizin üzerine, sağ elinizi de haranın, yani göbek deliğinin iki parmak altına koyun. Bu şekilde kıpırdamadan bir süre durun. Müziği dinleyin ve bedeninin merkezini hissedin. Zil çaldığında aşağıda tarif edilen hareket silsilesini tekrar edin.
1) Haranın üzerinde iki elinizi birbirinin üzerine koyup avuç içleri aşağı bakar şekilde birleştirin. Burundan nefes alarak ellerinizi kalp seviyesine kadar kaldırın ve onları sevgiyle doldurun. Nefesinizi verirken “ŞŞUUU” sesini yüksek sesle çıkartın. Bu sesi gırtlağınızdan çıkartmalısınız. Bunu yaparken de dünyaya sevginizi yollayın. Aynı anda parmaklar açık olmak kaydıyla sağ kolunuzu ve sağ ayağınızı ileriye doğru uzatın, hamle yapın. Aynı anda sol elinizi haraya doğru indirin. Son olarak da sol el inerken, sağ kol ve ayak geri dönecek ve orijinal pozisyonda, eller haranın üzerinde tekrar birleşmiş olacak.
2) Bu hareketi sol el ve ayaklar için tekrar edin ve sonunda yine orijinal pozisyona dönün.
3) Aynı hareket serisini bu kez sağ el ve ayaklar ile uzatılırken, sağ tarafa doksan derece dönerek tekrar edin ve orijinal pozisyona dönün.
4) Aynı hareket serisini bu kez sol el ve ayaklar ile uzatılırken, sol tarafa doksan derece dönerek tekrar edin ve orijinal pozisyona dönün.
5) Aynı hareket serisini bu kez sağ el ve ayaklar ile yüz seksen derece geriye, sağ taraftan dönerek tekrar edin ve orijinal pozisyona dönün.
6) Aynı hareket serisini bu kez sol el ve ayaklar ile yüz seksen derece geriye, sol taraftan dönerek tekrar edin ve orijinal pozisyona dönün.
Meditasyonun bu aşaması, yavaşça başlayıp zamanla yoğunlaşır ve hızlanır. Müziği, doğru ritme uyabilmek için kullanın ve haradan hareket etmeyi unutmayın. Kalçalar ve gözler hareketin yapıldığı yöne doğru bakmalıdır. Hareketleri akıcı ve zarif bir biçimde yapın. “ŞŞUUU” sesini gırtlaktan çıkarın ve bu ses, müzikteki ile senkronize olsun.
Bu aşama müziğin bitmesiyle son bulur. Bir süre sonra başlayan müzik ile ikinci aşama başlar.
İkinci Aşama: Semah Dönüşü
Sağ ayak başparmağınızı sol ayak başparmağınızın üzerine koyarak durun. Kollarınızla kendinize sarılın ve kendiniz için sevgi duyun, kendinizi sevin. Müzik başladığında öne doğru eğilip selam durun. Varoluşa, sizi bu meditasyona getirdiği için şükran duyun ve bunu ona sunun. Tempo değiştiğinde, sağ ya da sol, hangisi size doğru olduğu hissi uyandırıyorsa o tarafa doğru semah dönmeye başlayın. Başlangıçta kollarınızı iki tarafa açın ve başınızı, şayet isterseniz, hangi yöne doğru dönüyorsanız o tarafa doğru yaslayın. Dönmeye başladıktan sonra yavaşça, istediğiniz şekilde bu pozisyonları değiştirebilirsiniz.
Eğer ilk kez semah dönüyorsanız, çok çok yavaş bir şekilde başlamanız en iyisidir. Bedeniniz ve zihniniz dönmenin etkilerine alıştıktan sonra kendiliğinden bir hızlanma olacaktır. Ancak, hiçbir şekilde bunu sizin zorlamamanız gerekmektedir. Bunun tamamıyla kendiliğinden olmasına izin vermelisiniz. Şayet bir şekilde başınız döner ya da bulantı başlarsa, yavaşlayıp durabilir ya da oturabilirsiniz.
Semahı bitirmek için yavaşlayın, durun ve kollarınızla kendinize sarılın.
Üçüncü Aşama: Sessizlik
Gözler kapalı olarak, göbeğinizin üzerinde yere uzanın. Bacaklarınızı açık tutun. Bu sayede, meditasyon sırasında harekete geçen enerjilerin akmasına izin vermiş olursunuz. Kendinizle birlikte olmak dışında yapılacak hiçbir şey yok. Şayet rahatsız olduysanız, sırtüstü de yatabilirsiniz.
Meditasyonu bitiren bir gonk sesi duyacaksınız.


 

Meditasyon müziğini indirmek için buraya tıklayın..

Müziği indirmek için sayfanın herhangi bir yerine sağ tıklayın ve ''Farklı Kaydet'' i seçin

 

5 yorum:

  1. Merhabalar.Bu meditasyonun 2. aşamasını bir türlü bulamıyorum.Meditasyonu yarım yapınca da kendimi çok kötü hissediyorum.Linki yenilemeniz mümkün mü?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Meditasyon videosu ve müziği güncellenmiştir Aşkla iyi meditasyonlar.

      Sil
  2. Video açılmıyor ve meditasyon müziği inmiyor yardımcı olur musunuz

    YanıtlaSil
  3. Video açılmıyor maalesef

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Video ve müziklerin linkleri güncellenmiştir. Aşkla iyi meditasyonlar.

      Sil