Kundalini Meditasyonu


Birinci Aşama: 15 dakika

Gevşe ve tüm bedeninin sallanmasına izin ver, enerjinin ayaklarından yukarı doğru yükseldiğini duyumsa. Her tarafa sal kendini ve sallanmanın kendisi ol. Gözlerin açık ya da kapalı olabilir.

İkinci Aşama: 15 dakika

Dans et ... içinden geldiğince ve bırak bütün beden canı nasıl istiyorsa öyle devinsin.


Üçüncü Aşama: 15 dakika

Gözlerini kapa ve kımıldama; ayakta yahut oturarak ... içeride ve dışarıda olanlara tanık olarak.



Dördüncü Aşama: 15 dakika

Gözlerin kapalı olarak yere uzan ve hareketsiz kal.









Kundalini Meditasyonu'nun detaylı anlatım videosu.. Anlatan kişi Osho nun doktoru Dr. John Andrews.Sannyas ismi Sw Prem Amrito
.(İngilizce)



Kundalini Meditasyonu, Osho’nun  yarattıkları arasında, herkese akşamları   gün— batarken yapmasını tavsiye ettiği   bir meditasyondur.

 Kundalini Meditasyonunu uygularken   sallanmana izin ver; onu yapma.   Sessizce dur, geldiğini hisset; bedenin   azıcık titremeye başlayınca ona yardım   et, fakat titreme. Keyfini çıkar, ona   ilişkin coşku duy, ona izin ver, ona   yardım et, onu kabul et, onu buyur et; ancak, onu arzulama.


Onu zorlarsan bir egzersize; bedensel bir kültür-fizik çalışmasına dönüşecektir. O zaman da sallanma olacak; ama sadece yüzeyde kalacak, sana nüfuz etmeyecektir. İçin katı kalacak, taş gibi, kaya gibi; sen ise, müdahale eden, yapan olmaya devam edeceksin ve beden sadece izliyor olacak. Söz konusu olan bedenin değildir — sensin.

Sana ‘sallan’ dediğimde şunu söylemeye çalışıyorum; katı, taş gibi varlığını temellerine kadar öylesine sallamalısın ki, sıvı, akışkan hale gelsin; erisin, aksın. Ve taş gibi olan varlığın sıvılaştığında, bedenin de onu izleyecektir. O zaman sallayış yoktur, sadece sallanma eylemi vardır. Bu durumda onu yapan kimse yoktur, kendiliğinden oluvermektedir. O zaman yapan yoktur.

-OSHO









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder