Nadabrahma Meditasyonu


Birinci Bölüm: 30 dakika
Rahat bir pozisyonda gözler kapalı biçimde oturun. Dudaklar kapalı olacak biçimde hımlamaya başlayın. Eğer başka insanlarla birlikte yapıyorsanız onların duyabilecekleri kadar yüksek sesle hımlayın. Bu, vücudunzda bir titreşim yaratacaktır. Hımlamalarla dolan içi boş bir tüpü veya tası hayal edebilirsiniz. Öyle bir an gelecektir ki, hımlamalar kendiliğinden devam edecek ve siz bir dinleyici haline geleceksiniz. Özel bir nefes biçim yoktur, sesinizin şiddetini değiştirebilirsiniz ve eğer yapmak isterseniz bedeninizi yumuşak ve yavaş bir biçimde hareket ettirebilirsiniz.

İkinci Bölüm: 15 dakika
Bu bölüm yedi buçuk dakikalık iki parçaya ayrılır. İlk parçada, avuç içleri yukarı bakacak biçimde dışarıya doğru dairesel olarak ellerinizi hareket ettirin. Eller karın hizasından başlayarak ileriye doğru giderler ve solda ve sağda birbirinin simetriği iki ayrı daire çizecek biçimde ilerlerler. Bu öyle yavaş yapılmalıdır ki, bazı anlar hiç hareket yokmuş gibi görülmelidir. Evrene enerjinizi verdiğinizi hissedin. Yedi buçuk dakika sonra müzik değişecek ve siz avuç içleriniz aşağı bakacak biçimde tersi yönde ellerinizi hareket ettireceksiniz. Bu kez eller karın bölgesinde bir araya gelecek ve dışarıya, bedeninize doğru böünecektir. Bu kez enerji aldığınızı hissedin. İlk bölümdeki gibi bedenin hiçbir yumuşak ve yavaş hareketine engel olmayın.

Üçüncü Bölüm: 15 dakika
Tümüyle sessiz ve hareketsiz oturun.

Nadabrahma meditasyonu bir saat sürer ve üç bölümden oluşur. Hımlama ve el hareketlerinin içsel bir denge, zihinle beden arasında bir harmoni yarattığı bir oturma meditasyonudur. Günün her saati için uygundur. Boş bir mideyle yapılmalıdır ve bitiminde en azından 15 dakika boyunca pasif kalınmalıdır.

Video




Not: Meditasyon müziğini indirmek için Farenizle sayfanın herhangi bir yerinde SAĞ tıklayın, açılan menüden  ''Farklı kaydet..i seçin..

1 yorum:

  1. Nefesin konumunu fark etmek icin cok fayadali bir meditasyon methodu.

    YanıtlaSil